Aktuális hírek

Kajak-kenu bérlésKajak-kenu bérlés Egyesületünk lehetőséget biztosít kajak-kenu bérlésre, rövidebb és hosszabb távra is! Kajak-kenu alkalmi használat (max. egy nap) 500 Ft / fő / nap Tagjaink ingyenesen vehetik igénybe! Kajak-kenu...

Tovább>>

Várjuk új tagok jelentkezését!Várjuk új tagok jelentkezését! Ha nem félsz a víztől és szeretsz evezni, akkor várunk tagjaink közé! Kipróbálnád a vízi sportokat? Csatlakoztt! Éves tagdíj diák 1.500 Ft / fő felnőtt 3.000 Ft / fő Tagjaink...

Tovább>>

  • Prev
  • Next

Egy hajóban evezett a Maradékfeldolgozás üzemcsoport

Bejegyzés : 22-04-2011 | Máté

Április 18- án a DUFI Bitumen, Kokszoló és Kőolajtároló dolgozói mintegy húsz fővel közösen levonultak az adonyi Duna holtághoz, hogy délután fél 5-kor vízre szálljanak az Adonyi Evezős és Vizisport Egyesület hajóival.

A kezdeményezés Tar Róbert kérése alapján került megfogalmazásra, miszerint törekednünk kell arra, hogy a sportolás az üzemcsoport munkavállalói számára lehetőség szerint, mindennapos elfoglaltság lehessen. A jövőben tervezett Maradékfeldolgozás Sport Nap kellő megalapozást nyerhet egy „mikro toborzással”, ahol a résztvevők a „konvencionálistól” eltérő sportokkal is megismerkedhetnek. Ezért törekszünk arra, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk a különféle sportágak kipróbálására, esetenkénti összevonására. Az erre nyitott dolgozók kedvük szerint vehetnek részt a rendezvényeken, szintén kedv szerinti intenzitással. Akadnak olyanok, akik kezdetben csak távolról szemlélik a történéseket, vannak, akik az in medias res kezdés mellett döntenek, mások pedig némi civódás és rábeszélés után, hatalmas lendülettel állnak be a már tapasztalt társaik közé.

A napos idő kedvezett a vállalkozó szellemű Mol dolgozóknak, így közel két órát tölthettek a délután folyamán vízen. A szabályok betartásával szinte hiánytalanul, minden résztvevő kipróbálta magát evezősként csapatban, illetve egyénileg egyaránt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a közös munkavégzés nem csupán a Finomítóban mutat jelentős eredményeket, hanem a falakon túl is, amely a gördülékeny betanulás, illetve kellemes, vidám hangulat feltétele volt. Az evezés a többség számára az újdonság erejével hatott, ám a kezdeti nehézségeket átlépve, hamar megkedvelték a friss levegőn, zöld- és nyugodt környezetben végezhető sportot, így többen szeretnék azt rendszeresíteni mindennapjaikban. A lapátolás végeztével felvonult a csapat a táborhelyre, ahol a Bárka Vendégház tulajdonosa gőzölgő bográcsos pörkölttel, és némi adonyi borral várta az éhes sportolókat. Csupán addig volt csend a Révben, amíg a vacsora elfogyasztásra került, különben a társaság megállás nélkül dolgozta fel a frissen szerzett evezős élményeket, helyenként rögtönzött munkahelyi megbeszélésekkel tarkítva.

Reményeink szerint a továbbiakban a STEP- el kooperálva tudjuk majd megszervezni sportprogramjainkat.

Comments are closed.